Web Informer Button

Οι άλλες μας ιστοσελίδες.


Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη .!!
========================================

Ποιος ασχολείται με το κάμπινγκ της Επανομής;

του Γ.Λαζαρίδη
Μεταφορά στην ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου Α.Ε.» περιουσιακών στοιχείων του Δημοσίου κατά τις διατάξεις του ν. 3986/2011 (Α’ 152), προβλέπεται στο ΦΕΚ 1020/25-4-2013. Μεταξύ των ακινήτων που μεταφέρονται είναι και το κάμπινγκ Επανομής!!!
Στο άρθρο 35, του Αριθμ. απόφ. 234 διαβάζουμε:
«Μεταβιβάζεται και περιέρχεται χωρίς αντάλλαγμα στην ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής του Δημοσίου Α.Ε.» κατά πλήρη κυριότητα, νομή και κατοχή το ακίνητο «ΚΑΜΠΙΝΓΚ ΕΠΑΝΩΜΗΣ» εκτάσεως 3.210.155 τ.μ. με όλα τα συστατικά, παραρτήματα και παρακολουθήματα αυτού, στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης, στον οικισμό Επανωμής του Δήμου Θερμαϊκού, το οποίο ανήκει στην κυριότητα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και τελεί υπό τη διοίκηση και διαχείριση της «Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε.», όπως το ακίνητο αυτό εμφαίνεται και απεικονίζεται με τα περιμετρικά στοιχεία Α1, Α2, Α3, Α4, …, Α129, Α130, Α131, Α1 στο από 19.03.2013 και με Αριθμό Σχεδίου 757 Τοπογραφικό Διάγραμμα σε κλίμακα 1:5000 των Τοπογράφων Μηχανικών Μ. Σπαθάρα και Εμ. Βαρσαμή της «Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε.» που αντίτυπό του δημοσιεύεται σε φωτοσμίκρυνση με την παρούσα απόφαση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Εξαιρείται ρητά από την κατά τα ανωτέρω μεταβίβαση στην ανώνυμη εταιρεία ΤΑΙΠΕΔ Α.Ε. η έκταση μεταξύ της οριογραμμής αιγιαλού και της οριογραμμής παραλίας που βρίσκεται έμπροσθεν της ιδιοκτησίας του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού».

Ξεκινώντας χαριτολογώντας, διαπιστώνουμε ότι υπάρχουν διαθέσιμα όλα τα απαραίτητα τοπογραφικά, η «έλλειψη» των οποίων υποτίθεται ότι αποτελούσε το «αγκάθι» για τον καθορισμό του τιμήματος που θα έπρεπε να καθοριστεί και να καταβληθεί προκειμένου να ολοκληρωθεί η επιστροφή του στον δήμο Θερμαϊκού. Μόνο που τα τοπογραφικά αυτά έγιναν προκειμένου να παραχωρηθεί η έκταση στο ΤΑΙΠΕΔ!
Δεν μπορούμε όμως αν μην αναρωτηθούμε: Πώς είναι δυνατόν η Κυβέρνηση να γράφει στα παλιά της τα παπούτσια δυο αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, σύμφωνα με τις οποίες οι λόγοι της απαλλοτρίωσης εξέλειπαν και διατάχθηκε η επιστροφή του στον τέως δήμο Επανομής;
Το γεγονός ότι μέχρι και σήμερα δεν καταβλήθηκε από τον δήμο μας κανένα οικονομικό αντάλλαγμα, όπως απαιτούσαν οι αποφάσεις, οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στο γεγονός ότι το δημόσιο, αρχικά μέσω της Διεύθυνσης δημόσιας περιουσίας και αργότερα μέσω του ΕΟΤ, ουδέποτε ανταποκρίθηκαν στην υποχρέωσή τους να το καθορίσουν.
Η απόφαση της Κυβέρνησης για παραχώρηση της έκτασης στο ΤΑΙΠΕΔ είναι αίολη - κατά την άποψή μου - αφού παραβιάζει αποφάσεις του Ανώτατου δικαστηρίου της χώρας και πρέπει άμεσα ο δήμος Θερμαϊκού να παρέμβει.
Αρχικά πρέπει να γίνει επαφή με το Υπουργείο Οικονομικών και τη νέα διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ. Εάν η προσπάθεια αυτή καταστεί αδιέξοδη, τότε άμεση πρέπει να είναι η προσφυγή του δήμου στη δικαιοσύνη κατά της απόφασης παραχώρησης. Εκτίμησή μου είναι ότι το ΤΑΙΠΕΔ δεν θα θέλει να ανοίξει μέτωπα τέτοια που να καθιστούν δέσμια στην ουσία ακίνητα που περιέρχονται στη δικαιοδοσία του και από κοινού με τη διοίκηση του δήμου θα αναζητηθεί λύση μέσω της Κυβέρνησης.
Το ερώτημα όμως είναι: ποιος ασχολείται από τον δήμο με το κάμπινγκ Επανομής;


*Σημείωση Ιστολογίου tsounami ως προς το άρθρο.
Ρωτήσαμε τον Δήμαρχο και μας ανέφερε ότι το ΤΑΙΠΕΔ ενημερώθηκε απο τον ίδιο για την απόφαση του Σ.Επικρατείας καθώς και το Υπουργείο Οικονομικών.Πράγματι μας είπε το ΤΑΙΠΕΔ δεν γνώριζε για την απόφαση.

{Ενημέρωση}

    Παρακαλώ κατά την αναδημοσίευση να αναγράφετε την πηγή με ενεργό σύνδεσμο προς το tsounami
    Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος απαγορεύεται ρητά η αναδημοσίευση, αντιγραφή, διασκευή ή αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο του περιεχομένου του παρόντος Ιστολογίου, χωρίς την παραπομπή στην πηγή (Νόμος 2121/1993).
    copyright: Tsounami 2019
TSOUNAMI