Web Informer Button

Οι άλλες μας ιστοσελίδες.


Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη .!!
========================================

Tips για να χρησιμοποιείτε με ασφάλεια τα δημόσια Wi-Fi.

Καθημερινά οι περισσότεροι από εμάς και ειδικά με την εξάπλωση των smartphones χρησιμοποιούμε wifi δίκτυα. Πολλές φορές μερικά από αυτά μπορούν να κρύβουν κινδύνους για το κινητό μας και τα προσωπικά μας στοιχεία.

Μην ξεχνάτε ότι τα wifi είναι ευπαθή δίκτυα και ότι οι επιτήδειοι παραμονεύουν.

1) Χρησιμοποιήστε κρυπτογράφηση
Οι τοποθεσίες Web που χρησιμοποιούν HTTPS πρωτόκολλο κρυπτογραφούν τη δραστηριότητά σας, έτσι οτιδήποτε πληροφορίες ανταλλάσσετε με ένα τέτοιο site είναι εμπιστευτικές,οπότε καλό θα ήταν να προτιμάτε τα συγκεκριμένα sites.

2) Εκμεταλλευτείτε τα ενσωματωμένα εργαλεία ασφάλειας
Το Mac OS X και τα Windows έχουν ενσωματωμένα εργαλεία ασφαλείας που μπορείτε να αξιοποιήσετε αν δεν έχετε εγκαταστήσει κάποιο λογισμικό ασφαλείας. Ενεργοποιήστε το διαθέσιμο firewall που διαθέτει το λειτουργικό σας σύστημα, και επιλέξτε “Block all incoming traffic”.

3)Προστατέψτε τους κωδικούς πρόσβασης
Οι hackers μπορούν να ανακτήσουν αποθηκευμένους κωδικούς πρόσβασης από τον υπολογιστή σας ή να εγκαταστήσουν «keyloggers», τα οποία παρακολουθούν τα πλήκτρα του πληκτρολογίου σας.

4)Ελέγξτε το όνομα του δικτύου
Πολλές φορές οι hackers μπορεί να δημιουργήσουν ένα ψεύτικο δίκτυο με παραπλανητικό όνομα. Ρωτάτε τους υπεύθυνους του χώρου όπου βρίσκεστε για να επιβεβαιώσετε το όνομα του δικτύου τους.

5)Χρησιμοποιήστε την κοινή λογική
Θα πρέπει να αντιμετωπίζετε όλα τα ανοιχτά δίκτυα, ως επικίνδυνα. Μην κάνετε οποιαδήποτε τραπεζική κίνηση, online αγορές, ή άλλες δραστηριότητες που θα εξέθεταν τις ιδιωτικές πληροφορίες σας.

6)Να θυμάστε πάντα ότι το επίπεδο ασφαλείας είναι χαμηλό
Τα Wi-Fi hot spots είναι ευπαθή δίκτυα όπως αναφέραμε, έτσι εσείς και οι πιθανοί hackers είστε πολύ κοντά. Δεν είναι δύσκολο για κάποιον να παρακολουθήσει τη δραστηριότητά σας και να «τραβήξει» ακόμη και προσωπικά σας στοιχεία.
ΠΗΓΗ

{Ενημέρωση}

    Παρακαλώ κατά την αναδημοσίευση να αναγράφετε την πηγή με ενεργό σύνδεσμο προς το tsounami
    Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος απαγορεύεται ρητά η αναδημοσίευση, αντιγραφή, διασκευή ή αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο του περιεχομένου του παρόντος Ιστολογίου, χωρίς την παραπομπή στην πηγή (Νόμος 2121/1993).
    copyright: Tsounami 2019
TSOUNAMI