Web Informer Button

Οι άλλες μας ιστοσελίδες.


Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη .!!
========================================

Συνέντευξη με τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΘ κ.Άγγελο Σαμακοβλή.

Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΘ κ. Άγγελος Σαμακοβλής  διαβεβαιώνει για την επάρκεια και την καλή ποιότητα του νερού.
Διαβάστε την απομαγνητοφωνημένη συνέντευξη που μας παραχώρησε. 


- Καλημέρα κ.Πρόεδρε της ΔΕΥΑΘ 
εκπροσωπώντας το ιστολόγιο tsounami και την ιστοσελίδα smart-press.gr θα ήθελα να σας θέσω μερικά ερωτήματα που εάν έχετε την καλοσύνη μας απαντάτε.

- Καλημέρα κ.Τσιαουσίδη ευχαρίστως να απαντήσω.

Ερώτηση: Θα ξεκινήσω με ένα ερώτημα  που καίει τους κατοίκους του πρώην δήμου Θερμαΐκού και ειδικότερα του διαμερίσματος της Περαίας σχετικά με την επάρκεια του νερού το καλοκαίρι και την ποιότητα του.

Απάντηση: Κύριε Τσιαουσίδη από την πρώτη μέρα της θητείας μας αυτό που μας προβλημάτισε ιδιαίτερα ήταν η επάρκεια του νερού ειδικά στην περιοχή της Περαίας και της Αγίας Τριάδας, όσον αφορά την περιοχή της Αγίας Τριάδας το νερό δεν ήταν κατάλληλο ήταν υφάλμυρο, πάρα πολύ αλμυρό και δεν μπορούσαν να το πιουν οι κάτοικοι και η πρώτη μας ενέργεια ήταν να κάνουμε καινούργια γεώτρηση και να δώσουμε νερό κατάλληλο προς πόση και να υπάρχει πλήρης επάρκεια.
Όσον αφορά την περιοχή της Περαίας είχαμε δύο σημαντικά προβλήματα,ένα ήταν ότι στους Νέους Επιβάτες  δύο γεωτρήσεις μας βγήκαν υφάλμυρες και αναγκαστήκαμε να τις καταργήσουμε με αποτέλεσμα από μία γεώτρηση της Περαίας να τροφοδοτήσουμε τους κατοίκους των Ν.Επιβατών.
Για να μην έχουμε πρόβλημα την θερινή περίοδο προβαίνουμε  σε ενοικίαση γεωτρήσεων (είμαστε τώρα σε αυτή την διαδικασία δηλαδή να νοικιάσουμε δυο γεωτρήσεις) με πάρα πολύ καλό νερό συν το ότι θέσαμε σε λειτουργία άλλη μία γεώτρηση καινούργια της ΔΕΥΑΘ και πιστεύω ότι το φετινό καλοκαίρι δεν θα αντιμετωπίσει η περιοχή της Περαίας πρόβλημα στην υδροδότηση.
Πάντα όμως επειδή κινούμαστε στα όρια και επειδή μπορεί να παρουσιαστούν βλάβες είτε στην γεώτρηση είτε στην δεξαμενή μπορεί να δημιουργηθούν μικρά προβλήματα αλλά θεωρώ ότι στο γενικότερο σύνολο της καλοκαιρινής περιόδου δεν θα αντιμετωπίσουμε πρόβλημα.

Ερώτηση: Επειδή βρισκόμαστε στον παλιό δήμο Θερμαΐκού ήθελα να σας ρωτήσω σχετικά με τις σωλήνες Αμιάντου στα δίκτυα των Ν.Επιβατών και Αγίας Τριάδας.

Απάντηση: Έχουμε σοβαρά προβλήματα στα παλαιά δίκτυα στους Ν.Επιβάτες στην Αγία Τριάδα υπάρχει καινούργιο δίκτυο δεν υπάρχει αμίαντος υπάρχουν μόνο τρία κομμάτια περί τα 100 μέτρα το καθένα τα οποία είναι από αμίαντο και βέβαια έχουμε σωληνώσεις αμιάντου στην Επανομή και στην Μηχανιώνα.
Για την Επανομή τελειώνει σύντομα η μελέτη αντικατάστασης των δικτύων ύδρευσης για την Μηχανιώνα και τους Ν.Επιβάτες έχουμε ώριμες μελέτες για αντικατάσταση των δικτύων και προσπαθούμε να τα εντάξουμε σε προγράμματα  ΕΣΠΑ για να χρηματοδοτηθούν.
Όσον αφορά την Αγία Τριάδα πιστεύουμε ότι παρά τις οικονομικές δυσκολίες που δεν σας κρύβω είναι πολύ μεγάλες για φέτος στην ΔΕΥΑΘ το κομμάτι αυτό των 300 μέτρων όπως σας είπα παραπάνω θα το αντικαταστήσουμε  με ιδίους πόρους ώστε να μην υπάρχει πλέον θέμα με τις σωλήνες στην Αγία Τριάδα.

Ερώτηση: Μιας και αναφερθήκατε στην Επανομή (εγώ δεν γνώριζα ότι υπάρχει πρόβλημα εκεί) μου δίνετε την ευκαιρία να σας ρωτήσω για το αποχετευτικό της Επανομής και επειδή παρακολουθώ τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου διέκρινα ότι μέχρι στιγμής έχουν βγει από τα ταμεία της ΔΕΥΑΘ γύρω στο ένα εκατομμύριο ευρώ εσείς βέβαια ακόμη δεν έχετε εισπράξει διότι δεν έχουν γίνει ακόμη οι συνδέσεις μπορείτε να μας ενημερώσετε τι γίνεται με το αποχετευτικό;;;

Απάντηση: Από την πρώτη μέρα της θητείας μου δηλαδή από τον Σεπτέμβριο το ποσό το οποίο έχουμε δαπανήσει είναι ένα εκατομμύριο πενήντα χιλιάδες ευρώ περίπου,οι εξακόσιες χιλιάδες είναι για την εταιρία που κατασκευάζει το δίκτυο και το υπόλοιπο ποσό για πληρωμές στο εσωτερικό δίκτυο.Αυτά τα κεφάλαια είναι κεφάλαια τα οποία δεν τα εισέπραξε η ΔΕΥΑΘ από την αποχέτευση της Επανομής αλλά από την ύδρευση και πρέπει να πάνε στην ύδρευση για αντικατάσταση των δικτύων φανταστείτε εάν είχαμε αυτό το ποσό θα είχαμε προβεί στην αντικατάσταση του δικτύου των τριακοσίων μέτρων της Αγίας Τριάδας.εν πάση  περιπτώσει εμείς προσπαθούμε να είμαστε εντάξει απέναντι στις υποχρεώσεις μας προς τον εργολάβο του έργου.
Οι κάτοικοι της Επανομής κάνουν σιγά σιγά αιτήσεις και ήδη σήμερα που μιλάμε έχουν συνδεθεί τα σχολεία της Επανομής θα συνδεθούν στην συνέχεια οι κατοικίες και σιγά σιγά θα βρούμε τον δρόμο μας και εκεί διότι υπήρχε μία διστακτικότητα αν θα τελειώσει το έργο,  
Το έργο τελείωσε, παραδόθηκε, τεστάραμε τους αγωγούς θα τεθεί σε λειτουργία όλα θα πάνε καλά και θα χρηματοδοτηθούμε και από αυτό το έργο.

Ερώτηση: Εάν δεν κάνω λάθος μέσα στις υποχρεώσεις της ΔΕΥΑΘ είναι και ο καθαρισμός των φρεατίων.Διέκρινα ότι τον χειμώνα που πέρασε δεν είχαμε πλημμυρικά φαινόμενα (δεν αναφέρομαι στην πρόσφατη στα Τσαΐρια) όπως στο παρελθόν λόγω βουλωμένων φρεατίων είχατε  κάνει προεργασία ;;

Απάντηση: Το πρώτο πράγμα που κάναμε όταν παραλάβαμε εμείς ήταν να καθαρίσουμε τα φρεάτια (διότι δεν είχαν καθαριστεί τα τελευταία χρόνια),με τα χρήματα που είχαμε καθαρίσαμε τα μισά φρεάτια σε όλες τις περιοχές σε όλα τα διαμερίσματα του δήμου μας και τα άλλα μισά θα τα καθαρίσουμε γύρω στον Σεπτέμβρη ώστε όλα να είναι καθαρά εν όψει του επόμενου χειμώνα,εδώ να σας αναφέρω κ.Τσιαουσίδη  ότι πριν μας έρθει Υπουργική εντολή για τον καθαρισμό φρεατίων εμείς είχαμε προχωρήσει στον καθαρισμό με αποτέλεσμα στις καταρρακτώδεις βροχές του Νοεμβρίου ο δήμος δεν αντιμετώπισε κανένα θα έλεγα πρόβλημα μάλιστα κάναμε και επιπλέον έργο έχουμε κατασκευάσει νέα φρεάτια στους Ν.Επιβάτες,την Επανομή και την Μηχανιώνα ώστε να αποφευχθούν κάποιες δύσκολες καταστάσεις και σε κάποιες οδούς .

Ερώτηση: Χωρίς να θίγω τις προηγούμενες διοικήσεις σας ρωτάω αν οι "πόρτες" των γραφείων σας είναι ανοικτές για του δημότες και εννοώ το δικό σας γραφείο, το γραφείο του Αντιπροέδρου και του Γ.Διευθυντή,μπορεί δηλαδή ένας δημότης μας αν αντιμετωπίσει κάποιο σοβαρό πρόβλημα να έρθει στο γραφείο σας να μπορέσει να σας δει ή θα υπάρξει το φαινόμενο λείπει, δεν είναι εδώ, κτλ.είναι ανοικτές οι πόρτες σας όπως προεκλογικά δηλώνατε;;;

Απάντηση: Επειδή υπήρξα σύμβουλος για οχτώ χρόνια και πρόεδρος στην ΔΕΥΑ στην Μηχανιώνα ήμουν κοντά στον Γιάννη Μαυρομάτη και όπως είναι η φιλοσοφία του για πόρτες ανοιχτές στους δημότες έτσι λοιπόν και οι πόρτες της Διοίκησης της ΔΕΥΑΘ είναι ανοιχτές.
Η φιλοσοφία μας είναι να μπορέσουμε να βοηθήσουμε καταλαβαίνουμε όλοι μας ότι η οικονομική συγκυρία είναι δύσκολη,ο καταναλωτής αντιμετωπίζει προβλήματα και εμείς έχουμε τις πόρτες ανοιχτές για να βοηθήσουμε τις δύσκολες καταστάσεις.
Έχουμε ψηφίσει τον διακανονισμό των δόσεων, προσπαθούμε να οργανώσουμε καλύτερα την υπηρεσία και περνάμε το μήνυμα και στους εργαζόμενους ότι ο καταναλωτής έχει προβλήματα και πρέπει να βοηθήσουμε όλοι και βοηθάμε όπου μπορούμε.

Ερώτηση: Να είστε σίγουρος ότι στα μέσα καλοκαιριού δηλαδή Ιούλιο Αύγουστο (διότι τότε παρουσιάζετε το πρόβλημα λόγω και των υψηλών θερμοκρασιών και της μαζικής επίσκεψης λουομένων) θα έρθω στο γραφείο σας να σας ρωτήσω εάν έχουμε επάρκεια και καλή ποιότητα νερού.

Απάντηση: Το μότο μας στις εκλογές ήταν ότι εμείς έχουμε τις λύσεις και μπορούμε να το αποδείξουμε,τουλάχιστον όσο καιρό είμαστε στην διοίκηση έχουμε δείξει ότι εργαζόμαστε,όλοι μας παλεύουμε να βοηθήσουμε στα προβλήματα του δήμου και πιστεύω, εδώ θα είμαστε, όλα θα πάνε καλά και να μην έχουμε πρόβλημα υδροδότησης, επάρκειας, και ποιότητας στην περιοχή μας οπότε κ. Τσιαουσίδη, θα σας περιμένω.
Επιπρόσθετα ήθελα να σας πω σχετικά με την ποιότητα του νερού πως, κάθε μήνα, κάνουμε χημικές αναλύσεις του νερού και το νερό είναι κατάλληλο σε όλα τα διαμερίσματα του δήμου και επειδή όπως προανέφερα επί οχτώ χρόνια ήμουν στην ΔΕΥΑ σας διαβεβαιώνω ότι το νερό του δήμου μας από την Επανομή μέχρι και την Περαία είναι από τα καλύτερα στην Ελλάδα.
Μπορεί κάποιες φορές να υπάρχουν προβλήματα (όπως βλάβες, υπέρ χλωριώσεις) αλλά το νερό μας είναι από τα καλύτερα.Παλιότερα δε όταν ήμουν στην Μηχανιώνα στέλναμε δείγματα για ανάλυση στην Γερμανία και μας έστελναν συγχαρητήρια έγγραφα σχετικά με την ποιότητα του νερού μας.
Γι αυτό σας το ξαναλέω κ. Τσιαουσίδη, έχουμε από τα καλύτερα νερά.

- Κύριε Πρόεδρε σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας και σύντομα μέσα στο καλοκαίρι θα τα ξαναπούμε.

- Και εγώ σας ευχαριστώ και εύχομαι στους δημότες μας ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ.







{Ενημέρωση}

    Παρακαλώ κατά την αναδημοσίευση να αναγράφετε την πηγή με ενεργό σύνδεσμο προς το tsounami
    Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος απαγορεύεται ρητά η αναδημοσίευση, αντιγραφή, διασκευή ή αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο του περιεχομένου του παρόντος Ιστολογίου, χωρίς την παραπομπή στην πηγή (Νόμος 2121/1993).
    copyright: Tsounami 2019
TSOUNAMI