Web Informer Button

Οι άλλες μας ιστοσελίδες.


Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη .!!
========================================

Δημοτικός Ανταποκριτής: Η καλή πρακτική του Δήμου Βόλβης

Ετησίως 150 δημότες με πρόβλημα μετακίνησης βοηθά ο Δημοτικός Ανταποκριτής όπως αναφέρθηκε στο συνέδριο «Καλές Πρακτικές Δήμων»


Την πρωτοποριακή κοινωνική υπηρεσία του Δημοτικού Ανταποκριτή, που εφαρμόζει ο δήμος Βόλβης από το 2011, παρουσίασε ο δήμαρχος Βόλβης Διαμαντής Λιάμας στο πλαίσιο της διημερίδας «Καλές Πρακτικές των Δήμων στην Εφαρμογή Δημόσιων Πολιτικών» που διοργάνωσε 11 και 12 Ιουνίου στη Θεσσαλονίκη, το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης & Αυτοδιοίκησης.
Πρόκειται για το «Αυτοτελές Γραφείο Διοικητικής Βοήθειας – ΑΜΕΑ», πιο γνωστό ως Δημοτικός Ανταποκριτής, το οποίο συστήθηκε από τα τέλη του 2011. Κύριο αντικείμενο του Ανταποκριτή είναι η εξυπηρέτηση των δημοτών με αδυναμία μετακίνησης, για όλες τις ενέργειες τους που σχετίζονται με τον δήμο και τις υπηρεσίες τους. Όπως χαρακτηριστικά ανάφερε ο κ. Λιάμας, πρόκειται για τον «προσωπικό κούριερ» των δημοτών με αντικειμενική αδυναμία πρόσβασης στις δημοτικές υπηρεσίες, δηλαδή για μια πραγματικά αποκεντρωμένη υπηρεσία, που εφαρμόζεται στην πράξη.
Με τον θεσμό αυτό εξυπηρετούνται ετησίως, περισσότεροι από 150 δημότες διασκορπισμένοι στους 38 οικισμούς του εκτεταμένου γεωγραφικά δήμου Βόλβης, βάσει συγκεκριμένων δρομολογίων. Χρησιμοποιώντας δημοτικό αυτοκίνητο, ο Δημοτικός Ανταποκριτής, μπορεί και ανταποκρίνεται άμεσα στα αιτήματα των δημοτών που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, βοηθώντας στη σύνταξη και την διαβίβαση αιτήσεων και εγγράφων, παρέχοντας συμβουλές για την ταχύτερη διεκπεραίωση όσων ενεργειών σχετίζονται με τον δήμο. Ο Δημοτικός Ανταποκριτής είναι συγκεκριμένος υπάλληλος με δημοσιοποιημένα στοιχεία επικοινωνίας για συνεχή και απρόσκοπτη δυνατότητα συνεννόησης μαζί του.
Σημειώνεται ότι ο θεσμός του Δημοτικού Ανταποκριτή του Δήμου Βόλβης, είχε επιλεγεί ανάμεσα στις 120 πιο καινοτόμες δημοτικές υπηρεσίες στην Ευρώπη σε διαγωνισμό που οργάνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή το 2013.


{Ενημέρωση}

    Παρακαλώ κατά την αναδημοσίευση να αναγράφετε την πηγή με ενεργό σύνδεσμο προς το tsounami
    Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος απαγορεύεται ρητά η αναδημοσίευση, αντιγραφή, διασκευή ή αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο του περιεχομένου του παρόντος Ιστολογίου, χωρίς την παραπομπή στην πηγή (Νόμος 2121/1993).
    copyright: Tsounami 2019
TSOUNAMI