Web Informer Button

Οι άλλες μας ιστοσελίδες.


Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη .!!
========================================

«Άξιος !» αναφώνησαν οι πιστοί πολλές φορές (βίντεο)

Του Γιώργου Νικολαΐδη (gnborn2shoot)
Και ήταν κάτι που έβγαινε πραγματικά από τις ψυχές τους. Όλων αυτών  των ανθρώπων  που ήρθαν στην πρώτη λειτουργία του νέου Μητροπολίτου Ν. Κρήνης και Καλαμαριάς  Σεβασμιωτάτου κ.κ. Ιουστίνου στον Ι.Ν. Παναγίας Φανερωμένης στην Νέα Μηχανιώνα.
«Είμαστε όλοι εδώ σήμερα, για να σας ευχηθούμε το «ως ευ παρέστητε» από την ψυχή μας», τόνισε στην αρχή της ομιλίας του ο Δήμαρχος του Δ. Θερμαϊκού κ. Γιάννης Μαυρομάτης προς τον νέο Ποιμενάρχη.
Μια εικόνα του Χριστού καθώς και αντίγραφο παλαιού νομίσματος ήταν τα δώρα του Δημάρχου προς τον Νέο Δεσπότη, ενώ και αντίγραφο της Θαυματουργού Εικόνας της Παναγίας  Φανερωμένης  του χάρισε ο  Πρωτοπρεσβύτερος Π. Γεώργιος Γιακαλής, προϊστάμενος του Ιερού Ναού.
Εκτενώς αναφέρθηκε ο Δήμαρχος όπως και Σεβασμιώτατος κ. Ιουστίνος στην αντιφώνησή του στον αείμνηστο Ποιμενάρχη Προκόπιο.

Ο Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος Μπαρδάκας γεννήθηκε στη Μελίτη Φλωρίνης το 1969. Είναι γόνος προσφύγων Μικρασιατών, ενώ η οικογένειά του προσέφερε στην πατρίδα δύο θύματα κατά τον ένδοξο Μακεδονικό Αγώνα.
Επεράτωσε τις εγκύκλιες σπουδές του στη Φλώρινα και εισήχθη στη Θεολογική Σχολή του Α.Π.Θ., από την οποία αποφοίτησε το 1991 με τον βαθμό "ΑΡΙΣΤΑ".
Παρακολούθησε μεταπτυχιακά μαθήματα στον τομέα της Πατερικής Θεολογίας του Α.Π.Θ. καθώς επίσης και στο Πανεπιστήμιο Νεαπόλεως της Κύπρου.
Εργάστηκε στο Κέντρο Βυζαντινών Ερευνών του Α.Π.Θ. ως επιστημονικός συνεργάτης.
Το 1993 εκάρη μοναχός και χειροτονήθηκε διάκονος και το 1996 χειροτονήθηκε πρεσβύτερος από τον Μητροπολίτη Φλωρίνης κυρό Αυγουστίνο Καντιώτη. Από τον ίδιο έλαβε και το οφίκιο του Αρχιμανδρίτου.


Το 1997 διορίσθηκε, με πρόταση του Μητροπολίτου Φλωρίνης Αυγουστίνου, ιεροκήρυξ της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος για τις πνευματικές ανάγκες της ευαισθήτου περιοχής της Μητροπόλεως Φλωρίνης.

Το 2000 διορίσθηκε από τον γέροντά του, Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Φλωρίνης κ. Θεόκλητο, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Φλωρίνης και Ηγούμενος της ιστορικής Ιεράς Μονής Κοιμήσεως Θεοτόκου Κλαδορράχης.Το 2013 διορίσθηκε Γραμματεύς της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής για τις σχέσεις της Εκκλησίας της Ελλάδος μετά του Εκκλησιαστικού Τηλεοπτικού Σταθμού «4Ε».
Έχει πραγματοποιήσει εκατοντάδες ομιλίες πνευματικού και εθνικού περιεχομένου στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ασχολήθηκε με την τηλεόραση και το ραδιόφωνο πραγματοποιώντας παραγωγές εκπομπών, είναι συγγραφεύς βιβλίων πνευματικού και ιστορικού περιεχομένου, έχει συμμετάσχει σε τοπικά και διεθνή συνέδρια ως εισηγητής, αρθρογραφεί σε περιοδικά και εφημερίδες, έχει επιμεληθεί την έκδοση τιμητικών τόμων και λευκωμάτων και υπήρξε διευθυντής συντάξεως του Περιοδικού της Ιεράς Μητροπόλεως Φλωρίνης «ΣΑΛΠΙΓΞ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ».
Άξιος και πολλά τα έτη !

Δείτε το σχετικό βίντεο

{Ενημέρωση}

    Παρακαλώ κατά την αναδημοσίευση να αναγράφετε την πηγή με ενεργό σύνδεσμο προς το tsounami
    Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος απαγορεύεται ρητά η αναδημοσίευση, αντιγραφή, διασκευή ή αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο του περιεχομένου του παρόντος Ιστολογίου, χωρίς την παραπομπή στην πηγή (Νόμος 2121/1993).
    copyright: Tsounami 2019
TSOUNAMI