Web Informer Button

Οι άλλες μας ιστοσελίδες.


Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη .!!
========================================

Μεταβίβαση αρμοδιοτήτων στα Συμβούλια Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων

Τη μεταβίβαση αρμοδιοτήτων στα Συμβούλια Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Θερμαϊκού. 
Πρόκειται για απόφαση ιστορικής σημασίας που συμβάλλει στην αποκέντρωση των αποφάσεων της δημοτικής αρχής, με την ενεργή  συμμετοχή των πολιτών και των τοπικών κοινωνιών.
Οι γνωμοδοτικές αρμοδιότητες που μεταβιβάζονται αφορούν θέματα τουριστικής ανάπτυξης, συντήρησης των κατά τόπους υποδομών (οδών, πλατειών, πεζοδρομίων, πάρκων κ.λπ.), αξιοποίησης ακινήτων, πολιτικής προστασίας και εθελοντισμού, κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, αισθητικής οικισμών, συντήρησης αθλητικών εγκαταστάσεων, χωροθέτησης λαϊκών αγορών και εμποροπανηγύρεων, εποπτείας κοιμητηρίων, διοργάνωσης πολιτιστικών εκδηλώσεων, οργάνωση προγραμμάτων δια βίου μάθησης, καθορισμών θέσεων στάθμευσης και άλλων θεμάτων που αφορούν την καθημερινότητα των τοπικών κοινωνιών.

Για το θέμα ο δήμαρχος Θερμαϊκού Γιάννης Μαυρομάτης δήλωσε: 
«Η μεταβίβαση αρμοδιοτήτων στα Συμβούλια Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων αποτελεί υλοποίηση της δέσμευσης μας προς τους πολίτες του Θερμαϊκού. Δέσμευση την οποία είχαμε αναλάβει από το Νοέμβριο του 2010, δηλαδή από την εφαρμογή του Καλλικράτη, τις δυνατότητες του οποίου αγνόησε πλήρως η προηγούμενη δημοτική αρχή. 
Η αποκέντρωση των αποφάσεων και της λειτουργίας του δήμου είναι βασικός πυλώνας της πολιτικής της σημερινής δημοτικής διοίκησης.
 Τόσο για λόγους αποτελεσματικότητας, όσο και για λόγους ψυχικής ενότητας του δήμου. 
Οι καλύτεροι και σημαντικότεροι σύμμαχοι της διοίκησης στην προσπάθεια να γίνει καλύτερη η καθημερινότητα στην περιοχή μας, αλλά και να αναδειχθούν και να αξιοποιηθούν οι δυνατότητες της είναι οι ίδιοι οι πολίτες.
 Οι δημότες και οι τοπικοί τους εκπρόσωποι. Αυτό που λέμε τοπικές κοινωνίες, που γνωρίζουν τον τόπο τους καλύτερα και βαθύτερα από τον καθένα. 
Στόχος της διοίκησης είναι η αποκέντρωση να αποτελέσει μια συνεχή διαδικασία, μια συνεχή προσπάθεια. 
Σε καμία περίπτωση δε θα σταματήσει η ενίσχυση, με κάθε τρόπο, των κοινοτήτων και ιδιαίτερα των πιο απομακρυσμένων από το κέντρο του Δήμου μας. 
Παράλληλα, με τον τρόπο αυτό ενισχύεται η δημοκρατία σε τοπικό επίπεδο». 

{Ενημέρωση}

    Παρακαλώ κατά την αναδημοσίευση να αναγράφετε την πηγή με ενεργό σύνδεσμο προς το tsounami
    Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος απαγορεύεται ρητά η αναδημοσίευση, αντιγραφή, διασκευή ή αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο του περιεχομένου του παρόντος Ιστολογίου, χωρίς την παραπομπή στην πηγή (Νόμος 2121/1993).
    copyright: Tsounami 2019
TSOUNAMI