Web Informer Button

Οι άλλες μας ιστοσελίδες.

www.smart-press.gr

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη .!!
========================================

“ Ποιόν θα πάρει το Ποτάμι…. του Ποταμού; ”

Μεγάλη θύελλα προκλήθηκε και τύμπανα πολέμου ήχησαν από μία μειοψηφία, στο άκουσμα της ‘παραχώρησης’ για χρήση των αναψυκτηρίων του Ποταμού Επανομής στην Τουριστική Επιχείρηση Θερμαϊκού (ΤΕΘ Α.Ε. ΟΤΑ) από τον Δήμο, παρόλο που το γεγονός αυτό είναι σύνηθες σε τουριστικά ανεπτυγμένους Δήμους και νησιά στις αντίστοιχες Τουριστικές Επιχειρήσεις (Κέρκυρα/Μύκονος/Νέστος κτλ).

Με λάσπη απάντησαν στην Διεύθυνση, στην ΤΕΘ και σε εμένα προσωπικά, διαδίδοντας και δημοσιοποιώντας ανακρίβειες και κινδυνολογίες , που είμαι πεπεισμένος πλέον, ότι ούτε οι ίδιοι δεν πίστευαν στην παιδαριώδη επιχειρηματολογία τους, όταν το ‘μείζον’ θέμα των αναψυκτηρίων τέθηκε επί τάπητος.

Όμως ήρθε η ώρα της δικής μας απάντησης σε όλη αυτήν την λασπολογία. Σας παραθέτουμε και αναλύουμε τις ανακρίβειες.

Ανακρίβεια Νο1 :    Εσκεμμένα άφησαν να εννοηθεί ότι ο Δήμος παραχωρεί τον Ποταμό, τους τίτλους ιδιοκτησίας του και την δυνατότητα να τον εκμεταλλευτούμε όπως θέλουμε. 
Η πραγματικότητα;
Μας παραχωρείται μόνο η χρήση, με μοναδικό στόχο την αναβάθμιση και αναδιαμόρφωση της περιοχής (αυτός εξάλλου είναι και ο στόχος της ΤΕΘ) για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Με χαρακτηρισμούς όπως Ξεπούλημα/ Φαγοπότι/ ΤΑΥΠΕΔ/Προίκα, προσπάθησαν να σπιλώσουν το όνομα και το έργο της ΤΕΘ και το δικό μου, ωστόσο αποτελούν  μειοψηφικούς ψιθύρους που “βωούν εν τη ερήμω”  αφού όλοι γνωρίζουν το ποιόν και το όραμα μου.

Ανακρίβεια Νο2 :  Καταγράφηκε και ειπώθηκε ότι η ΤΕΘ σκοπεύει ουσιαστικά με απευθείας ανάθεση (λες και ο Ποταμός είναι το τσιφλίκι μας) σε εξευτελιστικές τιμές  να δώσει τα αναψυκτήρια. 
Η πραγματικότητα και η νομοθεσία όμως προβλέπει  ότι πρέπει να δοθούν με πλειοδοτική δημοπρασία. 
Όπως και έγινε. 
Με επιτυχία λοιπόν δημοπρατήθηκαν από τον Δήμο και την πολύτιμη συνδρομή της ΤΕΘ, στην διαμόρφωση των όρων της προκήρυξης, και το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα επετεύχθη.

Ανακρίβεια Νο3:   Ορισμένοι υποψιάζονται διαρκώς σκάνδαλα και-κάτω από το τραπέζι- συναλλαγές. 
Προφανώς κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια .
Σας προτείνω να κοιτάξετε πρώτα στον καθρέφτη σας! 
Η διεύθυνση των σκανδάλων, της σήψης και της διαφθοράς δεν βρίσκεται στην πόρτα της παράταξης και κατ επέκταση ούτε της ΤΕΘ. 
Σας προτείνω να χτυπήσετε άλλα κουδούνια.
Τώρα ας αναλύσουμε την ουσία που έγιναν όλα αυτά…
Η αλήθεια είναι ότι αποτέλεσε καλό θεματάκι για να αντιπολιτευθεί κανείς. 
Για ποιόν λόγο υπέρ θεμάτησαν το ζήτημα των αναψυκτηρίων;
Μήπως η επιτυχημένη έως τώρα πορεία μας τους στερεί αντιπολιτευτικό λόγο και διογκώνουν τις αυτονόητες και απαραίτητες, για το καλό του Δήμου, ενέργειες με ανακρίβειες και σκοπό να προκαλέσουν το  κοινό αίσθημα;!!
Να πιστέψουμε δηλαδή ότι αυτοί οι κύριοι αγνοούσαν τις συνέπειες και την ζημιά που προκαλούν τέτοιου είδους πρακτικές; 
Διότι, δεν εξηγείται διαφορετικά η λυσσαλέα επίθεση και οι απεγνωσμένες τους προσπάθειες ξεσηκώνοντας ‘Θεούς και Δαίμονες’ για να μην εγκριθεί η παραχώρηση.
Ως δεύτερο ενδεχόμενο εκλαμβάνουμε το εξής: Η ξεπερασμένη και παλιάς κοπής πολιτική που ασκούν τα άτομα αυτά,είναι η ίδια που κρατάει τα συντηρητικά μυαλά τους πίσω από την ανάπτυξη,το φως της δημιουργίας και της εξέλιξης και έφτασε την Ελλάδα στο έσχατο σημείο παρακμής και κατάντιας.
Ο επικεφαλής της σταυροφορίας και του Ψυχρού Πολέμου έναντι της ΤΕΘ μπορεί μεν να είναι καταξιωμένος (αναγράφονται τα προσόντα του στο βιογραφικό που έχει αναρτήσει στο site του, αν και εντύπωση προκαλεί ο χώρος που αυτό καταλαμβάνει στην αρχική του σελίδα) με πείρα δεκαετιών στον τομέα της Δημοσιογραφίας(μην ξεχνάμε ότι έχει διατελέσει 4 θητείες Διευθυντής πρακτορείου ειδήσεων με 4 διαφορετικές κυβερνήσεις!!)είναι δε καινούριος στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, και περιτριγυρίζεται από ανθρώπους που κρατούν στάση εμπάθειας  και μίσους  στον Δήμαρχο και κατ επέκταση σε εμένα, την οποία αποδεικνύουν σε κάθε ευκαιρία.
 Άθελά του λοιπόν,  επιμένω -καλοπροαίρετα- να πιστεύω,επηρεάζεται.
Ευελπιστώ ότι κάποια στιγμή θα καταλάβει το λάθος του. 
Απαιτείται θράσος από την μειοψηφία για να αντιτίθεται συστηματικά και επανειλημμένα σε οτιδήποτε έχει να κάνει με την πρόοδο,την ανάπτυξη και την αναβάθμιση του τόπου.
Σας προειδοποιούμε λοιπόν ότι εμείς δεν πρόκειται να σταματήσουμε. 
Οι απειλές και οι εκφοβισμοί σε εμάς ως ΤΕΘ, στην παράταξη και στην Διοίκηση εν γένει, δεν έχουν αντίκτυπο. 
Θα εξακολουθούμε να “παλεύουμε με τα θηρία” για έναν τουριστικά ανταγωνιστικό και υπολογίσιμο Δήμο,για το καλό του τόπου παρά τα εμπόδια.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους φίλους και συνεργάτες της ΤΕΘ, που παρά τις αντιξοότητες,όπως είναι ήδη γνωστό,φέρουν εις πέρας,με αυταπάρνηση,συνέπεια  επαγγελματισμό και οικονομική αιμορραγία, ό,τι τους ανατεθεί.
Οι συνεργάτες μου με συμβούλευσαν να μην δώσω συνέχεια στο θέμα και να ακολουθήσουμε την μέχρι τώρα τακτική μας…
Να απαντάμε μέσα από τα έργα μας. 
Η τροφοδοσία κακόβουλων σχολίων και κειμένων σε site είναι ένα άθλημα που δεν κατέχουμε,εξάλλου ήδη άλλοι είναι πρωταθλητές. 
Η δικιά μας επικοινωνία με τον κόσμο είναι άμεση, αποτελεσματική και ειλικρινής κι αυτό αποδείχθηκε, έμπρακτα,την χρονική στιγμή που έπρεπε.
Η παρένθεση λοιπόν την οποία άνοιξα και μπήκα στην διαδικασία να απαντήσω, κλείνει εδώ. Μοναδικό μου κίνητρο υπήρξε η αποκατάσταση της αλήθειας. Γνωρίζω καλά ότι η μονόπλευρη “ενημέρωση” μπορεί να παραπλανήσει τους πολίτες και λόγω ελλιπούς ενημέρωσης, από πλευράς μας, ενστερνίστηκαν αυτές τις αερολογίες.
Οι πράξεις τους υποδεικνύουν βαθύτερους σκοπούς. 
Το οριστικό κλείσιμο της ΤΕΘ Α.Ε. ΟΤΑ είναι ένας απ αυτούς. Ξεχνάνε προφανώς ότι η Τουριστική Επιχείρηση του Δήμου, αποτελεί ένα εργαλείο ευέλικτο που δόθηκε από το κράτος ως “Δώρο Θεού”, για να αντιμετωπιστεί η δυσκίνητη κρατική μηχανή και αποτελεί όπλο για την εξέλιξη του Δήμου (δεν είναι τυχαίο που όλοι οι ανεπτυγμένοι  τουριστικοί Δήμοι της Ελλάδος χρησιμοποιούν διαρκώς τις αντίστοιχες ΤΕΘ). 
Ωστόσο, το κύκνειο άσμα της Τουριστικής Επιχείρησης του Δήμου δεν θα ακουστεί, όσο ο Μαυρομάτης είναι Δήμαρχος και κρατάμε τα ηνία της.  
Όλα αυτά λοιπόν, που για κάποιους αποτελούν “Δικαίωση”  και επιτυχία για την επίτευξη των “μεγαλεπήβολων ” σχεδίων  τους, για τον Δήμο και τους δημότες αποτελούν τροχοπέδη στην ανάπτυξη.
Να είστε σίγουροι πως όλοι οι στόχοι ουσίας, που τέθηκαν σε βάθος χρόνου 5ετίας, θα υλοποιηθούν  και ο Δήμος μας θα έχει σύγχρονο και ανταγωνιστικό πρόσωπο , προς θλίψη ορισμένων που παλεύουν συστηματικά για το αντίθετο και όπως λέει και η παροιμία… ”Το καραβάνι προχωράει και από πίσω τα σκυλιά γαβγίζουν”
                                        
 Ο Πρόεδρος ΤΕΘ ΑΕ ΟΤΑ

     Μισαλέμης Ιωσήφ

{Ενημέρωση}

    Παρακαλώ κατά την αναδημοσίευση να αναγράφετε την πηγή με ενεργό σύνδεσμο προς το tsounami
    Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος απαγορεύεται ρητά η αναδημοσίευση, αντιγραφή, διασκευή ή αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο του περιεχομένου του παρόντος Ιστολογίου, χωρίς την παραπομπή στην πηγή (Νόμος 2121/1993).
    copyright: Tsounami 2018