Web Informer Button

Οι άλλες μας ιστοσελίδες.


Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη .!!
========================================

“ Ποιόν θα πάρει το Ποτάμι…. του Ποταμού; ”

Μεγάλη θύελλα προκλήθηκε και τύμπανα πολέμου ήχησαν από μία μειοψηφία, στο άκουσμα της ‘παραχώρησης’ για χρήση των αναψυκτηρίων του Ποταμού Επανομής στην Τουριστική Επιχείρηση Θερμαϊκού (ΤΕΘ Α.Ε. ΟΤΑ) από τον Δήμο, παρόλο που το γεγονός αυτό είναι σύνηθες σε τουριστικά ανεπτυγμένους Δήμους και νησιά στις αντίστοιχες Τουριστικές Επιχειρήσεις (Κέρκυρα/Μύκονος/Νέστος κτλ).

Με λάσπη απάντησαν στην Διεύθυνση, στην ΤΕΘ και σε εμένα προσωπικά, διαδίδοντας και δημοσιοποιώντας ανακρίβειες και κινδυνολογίες , που είμαι πεπεισμένος πλέον, ότι ούτε οι ίδιοι δεν πίστευαν στην παιδαριώδη επιχειρηματολογία τους, όταν το ‘μείζον’ θέμα των αναψυκτηρίων τέθηκε επί τάπητος.

Όμως ήρθε η ώρα της δικής μας απάντησης σε όλη αυτήν την λασπολογία. Σας παραθέτουμε και αναλύουμε τις ανακρίβειες.

Ανακρίβεια Νο1 :    Εσκεμμένα άφησαν να εννοηθεί ότι ο Δήμος παραχωρεί τον Ποταμό, τους τίτλους ιδιοκτησίας του και την δυνατότητα να τον εκμεταλλευτούμε όπως θέλουμε. 
Η πραγματικότητα;
Μας παραχωρείται μόνο η χρήση, με μοναδικό στόχο την αναβάθμιση και αναδιαμόρφωση της περιοχής (αυτός εξάλλου είναι και ο στόχος της ΤΕΘ) για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Με χαρακτηρισμούς όπως Ξεπούλημα/ Φαγοπότι/ ΤΑΥΠΕΔ/Προίκα, προσπάθησαν να σπιλώσουν το όνομα και το έργο της ΤΕΘ και το δικό μου, ωστόσο αποτελούν  μειοψηφικούς ψιθύρους που “βωούν εν τη ερήμω”  αφού όλοι γνωρίζουν το ποιόν και το όραμα μου.

Ανακρίβεια Νο2 :  Καταγράφηκε και ειπώθηκε ότι η ΤΕΘ σκοπεύει ουσιαστικά με απευθείας ανάθεση (λες και ο Ποταμός είναι το τσιφλίκι μας) σε εξευτελιστικές τιμές  να δώσει τα αναψυκτήρια. 
Η πραγματικότητα και η νομοθεσία όμως προβλέπει  ότι πρέπει να δοθούν με πλειοδοτική δημοπρασία. 
Όπως και έγινε. 
Με επιτυχία λοιπόν δημοπρατήθηκαν από τον Δήμο και την πολύτιμη συνδρομή της ΤΕΘ, στην διαμόρφωση των όρων της προκήρυξης, και το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα επετεύχθη.

Ανακρίβεια Νο3:   Ορισμένοι υποψιάζονται διαρκώς σκάνδαλα και-κάτω από το τραπέζι- συναλλαγές. 
Προφανώς κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια .
Σας προτείνω να κοιτάξετε πρώτα στον καθρέφτη σας! 
Η διεύθυνση των σκανδάλων, της σήψης και της διαφθοράς δεν βρίσκεται στην πόρτα της παράταξης και κατ επέκταση ούτε της ΤΕΘ. 
Σας προτείνω να χτυπήσετε άλλα κουδούνια.
Τώρα ας αναλύσουμε την ουσία που έγιναν όλα αυτά…
Η αλήθεια είναι ότι αποτέλεσε καλό θεματάκι για να αντιπολιτευθεί κανείς. 
Για ποιόν λόγο υπέρ θεμάτησαν το ζήτημα των αναψυκτηρίων;
Μήπως η επιτυχημένη έως τώρα πορεία μας τους στερεί αντιπολιτευτικό λόγο και διογκώνουν τις αυτονόητες και απαραίτητες, για το καλό του Δήμου, ενέργειες με ανακρίβειες και σκοπό να προκαλέσουν το  κοινό αίσθημα;!!
Να πιστέψουμε δηλαδή ότι αυτοί οι κύριοι αγνοούσαν τις συνέπειες και την ζημιά που προκαλούν τέτοιου είδους πρακτικές; 
Διότι, δεν εξηγείται διαφορετικά η λυσσαλέα επίθεση και οι απεγνωσμένες τους προσπάθειες ξεσηκώνοντας ‘Θεούς και Δαίμονες’ για να μην εγκριθεί η παραχώρηση.
Ως δεύτερο ενδεχόμενο εκλαμβάνουμε το εξής: Η ξεπερασμένη και παλιάς κοπής πολιτική που ασκούν τα άτομα αυτά,είναι η ίδια που κρατάει τα συντηρητικά μυαλά τους πίσω από την ανάπτυξη,το φως της δημιουργίας και της εξέλιξης και έφτασε την Ελλάδα στο έσχατο σημείο παρακμής και κατάντιας.
Ο επικεφαλής της σταυροφορίας και του Ψυχρού Πολέμου έναντι της ΤΕΘ μπορεί μεν να είναι καταξιωμένος (αναγράφονται τα προσόντα του στο βιογραφικό που έχει αναρτήσει στο site του, αν και εντύπωση προκαλεί ο χώρος που αυτό καταλαμβάνει στην αρχική του σελίδα) με πείρα δεκαετιών στον τομέα της Δημοσιογραφίας(μην ξεχνάμε ότι έχει διατελέσει 4 θητείες Διευθυντής πρακτορείου ειδήσεων με 4 διαφορετικές κυβερνήσεις!!)είναι δε καινούριος στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, και περιτριγυρίζεται από ανθρώπους που κρατούν στάση εμπάθειας  και μίσους  στον Δήμαρχο και κατ επέκταση σε εμένα, την οποία αποδεικνύουν σε κάθε ευκαιρία.
 Άθελά του λοιπόν,  επιμένω -καλοπροαίρετα- να πιστεύω,επηρεάζεται.
Ευελπιστώ ότι κάποια στιγμή θα καταλάβει το λάθος του. 
Απαιτείται θράσος από την μειοψηφία για να αντιτίθεται συστηματικά και επανειλημμένα σε οτιδήποτε έχει να κάνει με την πρόοδο,την ανάπτυξη και την αναβάθμιση του τόπου.
Σας προειδοποιούμε λοιπόν ότι εμείς δεν πρόκειται να σταματήσουμε. 
Οι απειλές και οι εκφοβισμοί σε εμάς ως ΤΕΘ, στην παράταξη και στην Διοίκηση εν γένει, δεν έχουν αντίκτυπο. 
Θα εξακολουθούμε να “παλεύουμε με τα θηρία” για έναν τουριστικά ανταγωνιστικό και υπολογίσιμο Δήμο,για το καλό του τόπου παρά τα εμπόδια.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους φίλους και συνεργάτες της ΤΕΘ, που παρά τις αντιξοότητες,όπως είναι ήδη γνωστό,φέρουν εις πέρας,με αυταπάρνηση,συνέπεια  επαγγελματισμό και οικονομική αιμορραγία, ό,τι τους ανατεθεί.
Οι συνεργάτες μου με συμβούλευσαν να μην δώσω συνέχεια στο θέμα και να ακολουθήσουμε την μέχρι τώρα τακτική μας…
Να απαντάμε μέσα από τα έργα μας. 
Η τροφοδοσία κακόβουλων σχολίων και κειμένων σε site είναι ένα άθλημα που δεν κατέχουμε,εξάλλου ήδη άλλοι είναι πρωταθλητές. 
Η δικιά μας επικοινωνία με τον κόσμο είναι άμεση, αποτελεσματική και ειλικρινής κι αυτό αποδείχθηκε, έμπρακτα,την χρονική στιγμή που έπρεπε.
Η παρένθεση λοιπόν την οποία άνοιξα και μπήκα στην διαδικασία να απαντήσω, κλείνει εδώ. Μοναδικό μου κίνητρο υπήρξε η αποκατάσταση της αλήθειας. Γνωρίζω καλά ότι η μονόπλευρη “ενημέρωση” μπορεί να παραπλανήσει τους πολίτες και λόγω ελλιπούς ενημέρωσης, από πλευράς μας, ενστερνίστηκαν αυτές τις αερολογίες.
Οι πράξεις τους υποδεικνύουν βαθύτερους σκοπούς. 
Το οριστικό κλείσιμο της ΤΕΘ Α.Ε. ΟΤΑ είναι ένας απ αυτούς. Ξεχνάνε προφανώς ότι η Τουριστική Επιχείρηση του Δήμου, αποτελεί ένα εργαλείο ευέλικτο που δόθηκε από το κράτος ως “Δώρο Θεού”, για να αντιμετωπιστεί η δυσκίνητη κρατική μηχανή και αποτελεί όπλο για την εξέλιξη του Δήμου (δεν είναι τυχαίο που όλοι οι ανεπτυγμένοι  τουριστικοί Δήμοι της Ελλάδος χρησιμοποιούν διαρκώς τις αντίστοιχες ΤΕΘ). 
Ωστόσο, το κύκνειο άσμα της Τουριστικής Επιχείρησης του Δήμου δεν θα ακουστεί, όσο ο Μαυρομάτης είναι Δήμαρχος και κρατάμε τα ηνία της.  
Όλα αυτά λοιπόν, που για κάποιους αποτελούν “Δικαίωση”  και επιτυχία για την επίτευξη των “μεγαλεπήβολων ” σχεδίων  τους, για τον Δήμο και τους δημότες αποτελούν τροχοπέδη στην ανάπτυξη.
Να είστε σίγουροι πως όλοι οι στόχοι ουσίας, που τέθηκαν σε βάθος χρόνου 5ετίας, θα υλοποιηθούν  και ο Δήμος μας θα έχει σύγχρονο και ανταγωνιστικό πρόσωπο , προς θλίψη ορισμένων που παλεύουν συστηματικά για το αντίθετο και όπως λέει και η παροιμία… ”Το καραβάνι προχωράει και από πίσω τα σκυλιά γαβγίζουν”
                                        
 Ο Πρόεδρος ΤΕΘ ΑΕ ΟΤΑ

     Μισαλέμης Ιωσήφ

6 σχόλια:

Πότε θα απαντήσει ο brutal πρόεδρος γιατι όταν ήθελε να του παραχωρηθούν τα μπαράκια τα εκτιμούσε 17.000 ευρω τον χρόνο ,και όταν δημοπρατήθηκαν από τον Δήμο τελικά εκτιμήθηκαν 95.000 ευρώ τον χρόνο;

Η ενέργεια της διοίκησης του δήμου ,η πρώτη ακύρωση από την περιφέρεια ,και η δεύτερη ακύρωση από την ίδια την διοίκηση του δήμου δεν αφήνει περιθώρια για άλλες σκέψεις πέρα από το ότι συνελήφθην με την γίδα στην πλάτη.

Μήπως, λέω μήπως τα 17000 που λες είναι η τιμή εκκίνησης της πλειοδοτικής δημοπρασίας???και μήπως ξανα λέω, τα 95000 ευρό που αναφέρεις είναι στο περίπου η τελική τιμή πώλησης επι του συνόλου των αναψυκτηρίων???????φτάνει με την παραπληροφόρηση και τις απλουστεύσεις πια!!

Πρόεδρε, καλα λες στο άρθρο!μην απαντάς σε βλακείες και μην ασχολείσαι με τέτοιους ανθρώπους!!"μου λεν αν φύγω πιο ψηλά θα ζαλιστώ, καλύτερα στη λάσπη εδώ μαζί τους να κυλιέμαι..." Κι εσείς είστε ήδη ψηλά, ούτε καν να κοιτάτε προς τα κάτω πόσο μάλλον να απαντάς κιόλας!

χαχαχαχαχα!!!!είσαι αστείος εσύ με την γίδα στην πλάτη...μπορούμε με την κοινή λογική χωρίς καθόλου φαντασία με λίγη συνδυαστική σκέψη..... να υποθέσουμε το πώς κόπηκε στην περιφέρεια!

Αγαπητε Ιωσηφ.Οπως καταλαβαινεις η ενασχολιση με τα κοινα δεν ειναι ευχαριστη..Εκτος απο τις χαρες , εχει και τις στεναχωριες.μιας και εχεις να αντιμετωπισεις καθε καρυδιας ανωνυμο καρυδι,που βγαζει δημοσια το κομπλεξ του.Κατεβαινω στην πολιτικη σημαινει πολλες φορες οτι κατεβαινουμε και επιπεδο,και εχουμε να αντιμετοπισουμε την πλεμπα και τον οχλο,τον φανατισμενο οπαδο,που η λογικη του φτανει μεχρι ενος σημειου(οπου αυτη μπορει)Αγαπητε Ιωσηφ,σε τιμησαν οι ψηφοφοροι του δημου μας(πρωτες θεσεις) γιατι αξιζες και σαν επιστημονας(γιατρος) και σαν πολιτης δραστηριος.Αγαπητε Ιωσηφ αφηνεις την οικογενεια σου,το ιατρειο σου,και τρεχεις για τον δημο προσπαθεις με ολες τις δυναμεις σου να καλυτερεψεις αυτον τον τοπο.και τ ακους απο πανω(0πως τ ακουσαμε ολοι μας)Στον ενα χρονο της διοικησης σου σαν προεδρος της ΤΕΘ (ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕς ΤΟ ΕΛΛΗΝΟΙΟΡΔΑΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ (ΜΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΠΡΕΣΒΕΩΝ,ΚΑΙ ΑΡΑΒΩΝ ΕΠΕΝΔΥΤΩΝ)ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΟΥΝ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ. (ΕΙΣΕΠΡΑΞΕς ΑΠΟ ΒΛΑΚΕς ΤΟΝ ΧΛΕΥΑΣΜΟ) Διοργανωσες ημεριδα για την προβολη του δημου,σε ταξιδιωτικους πρακτορες (απο 8 χωρες)που ενημερωθηκαν για τον τοπο μας.ΕΒΑΛΕΣ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΙΝΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΚΥΜΑΙΑΣ ΤΗΣ ΠΕΡΑΙΑΣ (ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΟΛΙΔΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ) Σχεδιαζεις το θεματικο παρκο της αρχαιας Ελλαδας εσυ ο Ιορδανος στην καταγωγη αλλα πολυ πιο Ελληνας απο πολους απο μας..Βαζεις στοχους για κτισημο μοναδων ξενοδοχειακων(που εκει ποναμε) για να ερθουν ποιοτικοι τουριστες.Αγαπητε μου ,εισπρατεις τωρα το μικροπαραταξιακο κομπλεξ του καθενα,που βαραει τα πληκτρα του υπολογιστη ανωνυμα.Αγαπητε προσπερασε τους, τραβα μπροστα και μεις θα σε κρινουμε μετα 4 χρονια...Εχεις ακομα πολυ καιρο,ΑΦΗΣΕ ΤΟΥς ΝΑ ΒΡΑΖΟΥΝ ΣΤΟ ΖΟΥΜΙ ΤΟΥΣ. ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ,ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΟΥΤΕ ΚΟΛΛΗΤΟΣ ΣΟΥ ,ΕΧΩ ΟΜΩς ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΣΑΝ ΠΟΛΙΤΗΣ ΝΑ ΣΕ ΣΤΗΡΙΞΩ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕΡΙΚΟΙ ΕΣΚΕΜΕΝΑ....

{Ενημέρωση}

    Παρακαλώ κατά την αναδημοσίευση να αναγράφετε την πηγή με ενεργό σύνδεσμο προς το tsounami
    Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος απαγορεύεται ρητά η αναδημοσίευση, αντιγραφή, διασκευή ή αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο του περιεχομένου του παρόντος Ιστολογίου, χωρίς την παραπομπή στην πηγή (Νόμος 2121/1993).
    copyright: Tsounami 2019
TSOUNAMI