Web Informer Button

Οι άλλες μας ιστοσελίδες.


Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη .!!
========================================

Σάλος με 2 μητροπολίτες με καταθέσεις δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ


Στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ δύο μητροπολίτες αφού εντοπίστηκαν στους λογαριασμούς τους υπέρογκα ποσά, δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ΕΘΝΟΣ, πρόκειται για τους μητροπολίτες Περιστερίου Χρυσόστομο και Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων Κύριλλο. Σύμφωνα με τα ευρήματα του ΣΔΟΕ οι δύο μητροπολίτες διατηρούν «παχυλούς» τραπεζικούς λογαριασμούς που απέχουν παρασάγγας από τα εισοδήματα και τα περιουσιακά στοιχεία που εμφανίζουν στην Εφορία.
Ο έλεγχος του ΣΔΟΕ φαίνεται πως έχει ολοκληρωθεί και μάλιστα έχει συνταχθεί ο σχετικός φάκελος με τα ευρήματα για «μαύρο χρήμα». Οι δύο ύποπτοι μητροπολίτες για φοροδιαφυγή καλούνται τώρα να αποδείξουν ότι οι καταθέσεις τους καλύπτονται από την εισοδηματική και περιουσιακή τους κατάσταση ενώ υπάρχουν υποψίες ότι για να σβήσουν τα ίχνη τους από την Εφορία μεταβίβαζαν μέρος των χρημάτων σε συγγενείς τους οι οποίοι επίσης ελέγχονται.
Αν οι δυο μητροπολίτες δεν καλύψουν την ψαλίδα μεταξύ καταθέσεων και δηλωθέντων εισοδημάτων τότε θα κληθούν να πληρώσουν τσουχτερούς φόρους και πρόστιμα ενώ οι υποθέσεις θα πάρουν τον δρόμο για τη δικαιοσύνη για άσκηση ποινικών διώξεων για μεγάλης έκτασης φοροδιαφυγή.
Οι έλεγχοι ξεκίνησαν μετά από καταγγελίες για μητροπόλεις που φέρονται να εμπλέκονται σε κυκλώματα φοροδιαφυγής με εικονικές δωρεές, χορηγίες και αδήλωτα έσοδα από εκμετάλλευση ακινήτων ή χρηματοοικονομικές και άλλες επενδύσεις. Σύμφωνα με την εφημερίδα ΕΘΝΟΣ, ιερείς βρίσκονται προφυλακισμένοι για υπεξαίρεση, άλλοι εμπλέκονται σε υποθέσεις τοκογλυφίας, παράνομης διακίνησης εικόνων, ακόμη και... φεσιών που έχουν αφήσει στην περιοχή, ενώ τοπικοί παράγοντες κάνουν λόγο για έκλυτο βίο. "Βγάλαμε μεγάλα λαβράκια από το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών", σημείωνε αρμόδιος παράγοντας.
Το σχέδιο του ΣΔΟΕ για την εκκλησία
Το σχέδιο προβλέπει εξονυχιστικό έλεγχο των οικονομικών στοιχείων δεκάδων ιεραρχών σε πλούσιες μητροπόλεις, ενώ θα γίνει άρση του τραπεζικού απορρήτου και θα ανοίξουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί. Δεν αποκλείεται μία από τις πηγές προέλευσης των χρημάτων να είναι ο «οβολός» των πιστών ή τα έσοδα από ενοικιάσεις και πωλήσεις ακινήτων που βρίσκονται στην κατοχή των μητροπόλεων.
Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες που ωστόσο ακόμη δεν έχουν επιβεβαιωθεί, στις περιβόητες λίστες με τις καταθέσεις σε τράπεζες του εξωτερικού υπάρχουν δεκάδες ονόματα από τον χώρο της Εκκλησίας.πηγή

{Ενημέρωση}

    Παρακαλώ κατά την αναδημοσίευση να αναγράφετε την πηγή με ενεργό σύνδεσμο προς το tsounami
    Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος απαγορεύεται ρητά η αναδημοσίευση, αντιγραφή, διασκευή ή αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο του περιεχομένου του παρόντος Ιστολογίου, χωρίς την παραπομπή στην πηγή (Νόμος 2121/1993).
    copyright: Tsounami 2019
TSOUNAMI