Web Informer Button

Οι άλλες μας ιστοσελίδες.


Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη .!!
========================================

Εργαζόμενοι ΙΚΕΑ: Περιφρουρούν δυναμικά την απεργία τους - Συνεχίζουν και την Πέμπτη.


Νέα 24ωρη απεργία για αύριο Πέμπτη αποφάσισαν ομόφωνα με νέα γενική τους συνέλευσητο πρωί της Τετάρτης, έξω από το κατάστημα ΙΚΕΑ, στη λεωφόρο Κηφισού, οι εργαζόμενοι του καταστήματος, ενώ συνεχίζουν μαζικά και δυναμικά την περιφρούρηση της σημερινής απεργίας τους. Με αγώνες απαντούν στην εκβιαστική προσπάθεια της εργοδοσίας για υπογραφή ατομικών συμβάσεων με μειώσεις μισθών έως 11% και μειωμένα δικαιώματα.
Στο πλευρό τους, και σήμερα, βρίσκονται η Γραμματεία Εμπορίου – Υπηρεσιών του ΠΑΜΕ, τα Σωματεία Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας και Πειραιά, αλλά και οι Λαϊκές Επιτροπές Αιγάλεω, Περιστερίου, Νίκαιας και Ρέντη. Μάλιστα, δυνάμεις της Γραμματείας Εμπορίου - Υπηρεσιών του ΠΑΜΕ πραγματοποίησαν το πρωί εξορμήσεις σε όλα τα καταστήματα ΙΚΕΑ πανελλαδικά.
Στο μεταξύ, η εργοδοσία, συνεχίζοντας την τρομοκρατία, επιχειρεί να διασπάσει τους εργαζόμενους. Με ανακοίνωσή της, που θυροκόλλησε στο κατάστημα της λεωφ. Κηφισού, χαρακτηρίζει παράνομη την απεργία με το αιτιολογικό ότι ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων δεν έχει τέτοια αρμοδιότητα.
Η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων είναι αυτή που αποφάσισε την απεργία και αυτή την απόφαση εφάρμοσε ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων, δήλωσε η Μαρία Τσαγκατάκη, πρόεδρος του Συλλόγου, μιλώντας στους απεργούς εργαζόμενους. Κατήγγειλε και την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων, που αποκαλεί τυχοδιώκτες εκλεγμένους συνδικαλιστές και συνδικάτα του ΠΑΜΕ που στάθηκαν στο πλάι των εργαζομένων του ΙΚΕΑ, οι οποίοι πήραν την κατάσταση στα χέρια τους, έκαναν στάση εργασίας, αποφάσισαν 24ωρες απεργίες.
Η Πανελλαδική Γραμματεία Εμπορίου - Υπηρεσιών του ΠΑΜΕ σε ανακοίνωσή της χαιρετίζει «όλους τους εργαζόμενους στα καταστήματα ΙΚΕΑ που ξεπέρασαν το φόβο και την τρομοκρατία της εργοδοσίας και απάντησαν σαν μια γροθιά στην απόφαση της εταιρείας να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις με μείωση μισθών ή να απολυθούν. Με την απόφασή τους οι εργαζόμενοι στα καταστήματα ΙΚΕΑ αρνήθηκαν ουσιαστικά να υποταχθούν στους εκβιασμούς και τα τρομοκρατικά διλήμματα της εργοδοσίας για μειώσεις μισθών, υπογραφή ατομικών συμβάσεων, μειωμένων συνολικά δικαιωμάτων».
Καλεί «όλους τους εργαζόμενους να οπλιστούν με αντοχή, σταθερότητα και ανυποχώρητη θέληση ότι με τη οργάνωσή τους στα κλαδικά σωματεία, τη συλλογική τους δράση ανοίγουν δρόμο για τα δικά μας δίκαια, τα δικά μας συμφέροντα και όχι τα συμφέροντα των εργοδοτών».
Να σημειωθεί ότι άμεση και δυναμική ήταν η παρέμβαση των ταξικών δυνάμεων, χτες, όταν η εργοδοσία, επιχειρώντας να «κάμψει» την «απειθαρχία» τους στις αποφάσεις της, ξεκίνησε συναντήσεις κατά μόνας με τους εργαζόμενους για να «υπογράψουν» την ατομική σύμβαση.
Επίσης, η Γραμματεία Εμπορίου - Υπηρεσιών του ΠΑΜΕ και τα Σωματεία Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας, χτες, προχώρησαν σε παρέμβαση και στο ΙΚΕΑ στο Αεροδρόμιο, όπου εξέφρασαν τη στήριξή τους στον αγώνα των εργαζομένων.πηγή

{Ενημέρωση}

    Παρακαλώ κατά την αναδημοσίευση να αναγράφετε την πηγή με ενεργό σύνδεσμο προς το tsounami
    Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος απαγορεύεται ρητά η αναδημοσίευση, αντιγραφή, διασκευή ή αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο του περιεχομένου του παρόντος Ιστολογίου, χωρίς την παραπομπή στην πηγή (Νόμος 2121/1993).
    copyright: Tsounami 2019
TSOUNAMI