Web Informer Button

Οι άλλες μας ιστοσελίδες.


Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη .!!
========================================

Τσουνάμι παραιτήσεων στις Ε.Δ... 9.000 σε μια τριετία!!! Ακούει κανείς;;



Αν όμως κάποιος ψάξει τα στοιχεία από το 2006 και μετά θα δει οτι τα νούμερα μας πάει σε κάτι που είναι τρομακτικό ... Όλος ο ανθός των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και Αξιωματικοί με περγαμηνές έχουν εγκαταλείψει την υπηρεσία με εχθρικά αισθήματα !

Αν λάβουμε υπόψιν και την εκδικητική συμπεριφορά των Βενιζέλου και μπεγλίτη με το αλήστου μνήμης μείωση κατά 40% των συντάξεων των Στελεχών των Ε.Δ και ΣΑ αντί να πάρουν το μύνημα το κυνηγητό συνεχίστηκεε ! Αποτέλεσμα παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των λίγων στελεχών η πτώση του Ηθικού είναι δεδομένη ! Αν και είμαστε εναντίον του να μιλάνε Αξιωματικοί εν ενεργεία ακόμη και αν με αυτόν τον τρόπο μπορεί να ταρακουνήσουν την πολιτική ηγεσία ,χωρίς βέβαια να γνωρίζουμε τις συνιστώσεις !

Μας τρομάζουν τα στοιχεία που η εφημερίδα "Ελεύθερος Τύπος." φέρνει στο φως ! Περίπου 9000 αξιωματικοί και υπαξιωματικοί έχουν παραιτηθεί ή αποστρατευθεί την τελευταία τριετία.

Ως αιτία αυτής της φυγής αναφέρεται το θέμα της συνταξιοδότησης. Από το 2015 και μετά, τίθεται σε εφαρμογή το νέο σύστημα συνταξιοδότησης, που θέτει ως όριο συνταξιοδότησης τα 35 χρόνια πραγματικής υπηρεσίας, συν πέντε χρόνια πλασματικά (εξαγοράσιμα). Σε ένα πρώτο συμπέρασμα, το κύμα της φυγής των στρατιωτικών σχετίζεται με την οικονομική κρίση και τις νέες νομοθετικές εφαρμογές. Στην πραγματικότητα όμως, το κύμα φυγής των στρατιωτικών έχει ξεκινήσει πριν το ξέσπασμα της κρίσης - το έτος 2006. Μια σειρά από σχετικές νομοθετικές διατάξεις μετέτρεψε την πρόωρη φυγή από το στράτευμα περισσότερο συμφέρουσα από την παραμονή.

Οι στρατιωτικοί πλήττονται σήμερα ιδιαίτερα από το μέτρο των συχνών μεταθέσεων - για τις οποίες αφισβητείται για το εάν είναι στο σύνολό τους επιχειρησιακά αναγκαίες - το οποίο είναι οικονομικά ιδιαίτερα επώδυνο για τους ίδιους και τις οικογένειές τους. Ο Αρχηγός του Πολεμικού Ναυτικού αντιναύαρχος Κοσμάς Χρηστίδης, σε συνέντευξή που παραχώρησε στην εφημερίδα "Real News" άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο παραίτησής του, χαρακτηρίζοντας ανήθικη την κυβερνητική οικονομική πολιτική και κάνοντας λόγο για μεσο- μακροπρόθεσμο επηρεασμό του επιχειρησιακού δυναμικού των ΕΔ, λόγω των περικοπών.

Πριν από μερικούς μήνες, μια ανάλυση σε περιοδικό που εκδίδεται σε συνεργασία με το Γραφείο Προμηθειών των Γερμανικών Ενόπλων Δυνάμεων, θέλει το Πολεμικό Ναυτικό της χώρας μας να έχει απωλέσει έως το τέλος της δεκαετίας περισσότερο του ήμισυ του δυναμικού του και να υποβαθμίζεται έτσι σημαντικά σε σχέση με το σημερινό καθεστώς. veteranos.gr

{Ενημέρωση}

    Παρακαλώ κατά την αναδημοσίευση να αναγράφετε την πηγή με ενεργό σύνδεσμο προς το tsounami
    Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος απαγορεύεται ρητά η αναδημοσίευση, αντιγραφή, διασκευή ή αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο του περιεχομένου του παρόντος Ιστολογίου, χωρίς την παραπομπή στην πηγή (Νόμος 2121/1993).
    copyright: Tsounami 2019
TSOUNAMI