Web Informer Button

Οι άλλες μας ιστοσελίδες.


Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη .!!
========================================

Συνέντευξη: Αντώνης Ζαβέρκος Να παραιτηθεί η Φαρίνη αν είναι σοβαρή.


Πρωταγωνιστής των εξελίξεων στην Τουριστική Επιχείρηση Θερμαϊκού ο αντιπρόεδρος με χρέη προέδρου κ. Ζαβέρκος, απαντά σ” όλα τα καυτά θέματα.
κ. Ζαβέρκο,
Πρόσφατα καταγγείλατε μέσα στο δημοτικό συμβούλιο την κ. Φαρίνη (πρόεδρο της ΤΕΘ) για πλαστογραφία στο θέμα του ισολογισμού. Μάλιστα ζητήσατε την παραίτησή της. Τι ακριβώς συνέβη;
Κατήγγειλα όντως, την κα Φαρίνη και ενημέρωσα το Δημοτικό Συμβούλιο για το τι γίνεται στην ΤΕΘ ΑΕ. Είπα λοιπόν την αλήθεια, αυτό που κάνω πάντα, να λέω τα πράγματα με το όνομά τους.
Τα πράγματα έχουν ως εξής: η κα Φαρίνη δημοσιοποίησε παράνομα τον ισολογισμό της ΤΕΘ ΑΕ στην εφημερίδα «Χρηματιστήριο» στις 7-6-2012 χωρίς να περάσει ως όφειλε από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΕ και την Γενική Συνέλευση των μετόχων. Φταίει μόνο η κα Φαρίνη και κανείς άλλος γιατί ήταν υποχρεωμένη από τον νόμο να συγκαλέσει ΔΣ και ΓΣ.
Αυτό λοιπόν είναι «καραμπινάτη» παρανομία και παρατυπία της πρώην προέδρου κας Φαρίνης και ζήτησα λοιπόν να αναλάβει την πολιτική ευθύνη της πράξεώς της και της ανικανότητάς της να διοικεί την ΤΕΘ και για λόγους ευθιξίας να παραιτηθεί, γιατί πλέον είναι επικίνδυνη και δεν μπορεί να διοικεί τηλεφωνικά μέσα από το ιατρείο της. Δεν μπορεί να παίρνει μόνη της αποφάσεις, να υπογράφει και να προχωρά σε αγορές και συναλλαγές, χωρίς να γνωρίζει τίποτε κανένα μέλος του ΔΣ, αφού δεν συνεδρίασαν για πάνω από 6 μήνες. Τόνισα ότι η ΤΕΘ ΑΕ δεν είναι «τσιφλίκι» κανενός, αλλά ανήκει στους δημότες και οποιαδήποτε απόφαση πρέπει να είναι συλλογική.
Η πράξη αυτή της κας Φαρίνης θα μπορούσε να έχει σοβαρότατες κυρώσεις και για την ίδια και για την εταιρία αν κοινοποιηθεί στα αρμόδια όργανα του «Τμήματος Εμπορίου και Τουρισμού Ανωνύμων Εταιριών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας». Η ίδια κινδυνεύει με αποκλεισμό 3 ετών από κάθε Εταιρία και νομικό πρόσωπο του Δήμου, καθώς και κυρώσεις βάσει του ποινικού κώδικα περί ανωνύμων εταιριών.
Για τους λόγους αυτούς πριν καταθέσω πρόταση μομφής εναντίον της, την κάλεσα να παραιτηθεί, όπως θα έκανε αυτόβουλα κάθε έντιμος και σοβαρός άνθρωπος.
Είστε αντιπρόεδρος στην Τουριστική εταιρία του δήμου (ΤΕΘ). Η τουριστική μέχρι τώρα ασχολείται μόνο με κηδείες. Δεν πρέπει να γίνεται για κάθε πράξη διοικητικό συμβούλιο έστω και μόνο για να νομιμοποιεί τις δαπάνες και τα έσοδα;
Βάσει καταστατικού πρέπει τουλάχιστον μια φορά κάθε μήνα ΔΣ για να εγκρίνει κάθε δαπάνη για οποιαδήποτε δραστηριότητα της ΤΕΘ ΑΕ και να λαμβάνονται αποφάσεις για το μέλλον της εταιρίας. Όχι μόνο δεν γινόταν αυτό, αλλά έπαιρνε μόνη τις αποφάσεις , σε συνεννόηση με τον δήμαρχο, όπως έλεγε η ίδια, και είχε να συγκαλέσει ΔΣ πάνω από 6 μήνες, λες και η ΤΕΘ ΑΕ ήταν «τσιφλίκι» τους.
Όντως η Τουριστική ασχολείται με «τουριστικά ταξίδια στον άλλο κόσμο» και έχει γραφεία, για τα οποία πληρώνουμε ενοίκιο και σχεδόν πάντα είναι κλειστά. Η ΤΕΘ ΑΕ κανονικά, έπρεπε να ασχολείται με την ανάπτυξη του τόπου και την προβολή του Δήμου. Γιατί δεν το κάνουν άραγε; Ας μας απαντήσει η πρόεδρος και ο δήμαρχος.
Είναι νόμιμο το ότι η ΤΕΘ είχε πέντε μήνες χωρίς συνεδρίαση; Δεν αρκεί η συγνώμη της κ. Φαρίνη;
Φυσικά και δεν αρκεί η συγνώμη της κας Φαρίνη, γιατί το ΔΣ της ΤΕΘ ΑΕ ήταν και είναι φιμωμένο και απαξιωμένο, γιατί έτσι θέλει ο δήμαρχος.
Η ΤΕΘ ΑΕ δεν συνεδρίασε για πάνω από 6 μήνες και αυτό είναι παράνομο, παράτυπο και κυρίως παράλογο. Όταν μετά από 6 μήνες κληθήκαμε να συνεδριάσουμε, το μοναδικό θέμα που συζητήσαμε ήταν η αντικατάσταση του Διευθύνοντα Συμβούλου, λες και το πρόβλημά μας ήταν ο Διευθύνων Σύμβουλος.
Στο ΔΣ, το οποίο έγινε με την παρουσία του Δημάρχου στις 7-11-2012, προσπάθησαν παράνομα να αποτρέψουν την δεύτερη υποψηφιότητα για την θέση του Διευθύνοντα Συμβούλου και επίσης προσπάθησαν παράνομα να αποτρέψουν την συζήτηση για την πρόταση μομφής κατά της προέδρου. Όμως για κακή τους τύχη η παρουσία δικηγόρου δεν επέτρεψε την παράνομη μεθόδευσή τους και την καταπάτηση του καταστατικού. Προχωρήσαμε σε 2 ψηφοφορίες. Στη πρώτη ψηφοφορία η διοίκηση Αλεξανδρή δεν μπόρεσε να εκλέξει τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της αρεσκείας του και στην δεύτερη – στην πρόταση μομφής – έχασε και την πρόεδρό του. Η αμηχανία του κου Αλεξανδρή ήταν έκδηλη καθώς έβλεπε τις προτάσεις του να μην στηρίζονται από την πλειοψηφία του ΔΣ, που ο ίδιος διόρισε και να πέφτουν στο κενό. Απεχώρησε εκνευρισμένος και μη μπορώντας να χωνέψει την συντριβή που υπέστη, βγαίνοντας από την αίθουσα «απείλησε» πως θα σταματήσει την λειτουργία της ΤΕΘ ΑΕ, μέχρι να αντικαταστήσει το ΔΣ με «δικούς του», προκαλώντας την έκπληξη των παρευρισκομένων.
Αληθεύει ότι επιθυμείτε να αναλάβετε πρόεδρος στην ΤΕΘ ΑΕ. Μήπως γι’ αυτόν το λόγο προχωρήσατε στην πρόταση μομφής εναντίον της κας Φαρίνη;
Ποτέ δεν παίζω πολιτικά παιχνίδια. Προσπαθώ πάντα να εξυπηρετώ το συμφέρον των δημοτών. Αυτό το έχω αποδείξει πολλές φορές στο παρελθόν. Εγώ κατήγγειλα και δικαιώθηκα για την «μαύρη εργασία» και τις απ’ ευθείας αναθέσεις. Πάντα στηρίζω το σωστό και το δίκαιο και δεν κάνω αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση.  Ποτέ δεν ήθελα και δεν θέλω να γίνω πρόεδρος της ΤΕΘ ΑΕ. Το μόνο που θέλω είναι να βρεθεί ένα ικανό πρόσωπο από την διοίκηση του Αλεξανδρή, που να παίρνει συλλογικές αποφάσεις και να σέβεται τα μέλη του ΔΣ.
Αν έπρεπε να χαρακτηρίσετε το έργο της διοίκησης Αλεξανδρή με το πολύ πέντε λέξεις τι θα λέγατε;
Ποιο έργο;  Και που παίζεται;…
Τι πιστεύετε για τις παραιτήσεις – ανεξαρτητοποιήσεις των Δημοτικών Συμβούλων;
Αν ο δήμαρχος ήθελε να κάνει έργο θα αξιοποιούσε όλα αυτά τα άτομα. Ο κ. Αλεξανδρής είχε ανθρώπους «χρυσάφι» και με τον τρόπο του κατάφερε και τους έχασε και τους έκανε πολιτικούς του αντιπάλους.
Για εμένα ο κ. Στεφανίδης, και ο κ. Ντόκας είναι σοβαροί, έξυπνοι και καλά εργαλεία για να διοικήσουν και να προσφέρουν από οποιοδήποτε πόστο σε έναν δήμο. Είναι άνθρωποι που θα τους ήθελε οποιοσδήποτε γιατί μπορούν να προσφέρουν και έχουν ανοιχτά μυαλά. Επίσης πιστεύω ότι αυτοί είναι και οι πρωτεργάτες της εκλογής Αλεξανδρή.
Για τον κ. Λαζαρίδη αν και έξυπνος άνθρωπος, θεωρώ ότι ήταν λάθος του που παραιτήθηκε από δημοτικός σύμβουλος.
Γι’ αυτό και μόνο ο δήμαρχος έπρεπε να τα κάνει τα αδύνατα δυνατά για να τους κρατήσει, αλλά στου «κουφού την πόρτα, όσο θέλεις βρόντα».πηγή

{Ενημέρωση}

    Παρακαλώ κατά την αναδημοσίευση να αναγράφετε την πηγή με ενεργό σύνδεσμο προς το tsounami
    Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος απαγορεύεται ρητά η αναδημοσίευση, αντιγραφή, διασκευή ή αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο του περιεχομένου του παρόντος Ιστολογίου, χωρίς την παραπομπή στην πηγή (Νόμος 2121/1993).
    copyright: Tsounami 2019
TSOUNAMI