Web Informer Button

Οι άλλες μας ιστοσελίδες.


Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη .!!
========================================

Για να μην διαταραχθεί η ..... αλληλογραφία!

Προκλητικοί ισχυρισμοί της επιτροπής ονοματοθεσιών για να μην τιμηθεί το όνομα του αγρίως δολοφονημένου από τη χούντα αγωνιστή Γιάννη Χαλκίδη
Η δεύτερη κατά σειρά δολοφονία του Γιάννη Χαλκίδη από αμνήμονες

Δέκα οκτώ αγωνιστές του αντιδικτατορικού αγώνα, με κοινή διακήρυξή τους, καταγγέλουν τη νέα προκλητική απόφαση της επιτροπής ονοματοθεσιών στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης, να απορρίψει την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, για να μετονομαστεί η οδός Νεμέας, στην περιοχή της 25ης Μαρτίου, σε Γιάννη Χαλκίδη, προκειμένου να δοθεί το όνομα του δολοφονημένου από τη χούντα νεολαίου αγωνιστή.

Η απόφαση αυτή, προκαλεί οργή και αγανάκτηση, πολύ περισσότερο που έρχεται λίγο μετά την απόφαση της ίδιας επιτροπής να απορρίψει και την ανάλογη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης για την αφαίρεση του ονόματος του συνεργάτη των Γερμανών κατακτητών, καθηγητή «Φον» Βιζουκίδη από πλατεία των 40 Εκκλησιών και τη μετονομασία της σε οδό «Αγωνιστών Πανεπιστημίου».
Στην απόφαση να μη μετονομαστεί η οδός Νεμέας σε «Γιάννη Χαλκίδη», προς τιμήν του αγωνιστή που δολοφόνησε η χούντα διαφώνησαν δύο μέλη της επιτροπής, οι πρόεδροι των Δ.Σ. των δήμων Πυλαίας-Χορτιάτη και Θέρμης.
Η πλειοψηφία των μελών της επιτροπής ονοματοθεσιών, επικαλέστηκαν «έλλειψη συνδρομής εξαιρετικών λόγων για τη λήψη απόφασης μετονομασίας οδού». Και συμπλέοντας με ό,τι πιο συντηρητικό έχει να επιδείξει η κοινωνία μας, αποφάνθηκαν πως η μετονομασία της οδού «θα επιφέρει σωρεία προβλημάτων στην καθημερινότητα των κατοίκων, στο εμπόριο, στις συναλλαγές, στην αλληλογραφία, στην οικονομική και κοινωνική ζωή της περιοχής»(!).
Όπως αναφέρουν οι 18 αγωνιστές του αντιδικτατορικού κινήματος, «προφανώς, για τους λάτρεις του Παπαδόπουλου και της συμμορίας του, η δολοφονία του Χαλκίδη από αξιωματικούς της «Ελληνικής Βασιλικής Χωροφυλακής» δε συνιστά «εξαιρετικό λόγο». Ενώ επιτίθενται κατά της   ηγεσίας του ΠαΣοΚ, που υπέδειξε το συγκεκριμένο γενικό γραμματέα, αλλά και της ΔΗΜΑΡ, που όπως λένε, «δείχνουν να μην αντιλαμβάνονται τι σήμαινε η απόρριψη της μετονομασίας της οδού Βυζουκίδου». Και προσθέτουν:
«Η δολοφονία Χαλκίδη δεν ξεχάστηκε. Ζούνε οι άλλοι δυο σύντροφοί του, που παρά τρίχα γλίτωσαν την εκτέλεση, ζούμε εμείς, οι υπόλοιποι σύντροφοί, όπου κι αν είναι σήμερα πολιτικά ο καθένας μας, ζούνε και κάποιοι από αυτούς που τον συνέλαβαν και τον εκτέλεσαν εν ψυχρώ. Ατιμώρητοι, βέβαια, από τους συγγενείς τους, της δεξιάς μεταπολιτευτικής διακυβέρνησης δηλαδή, και τους πρόθυμους δικαστές...
Η ανιστόρητη Επιτροπή, λοιπόν, αποφάνθηκε ότι η εν ψυχρώ δολοφονία ενός από τους ελάχιστους Έλληνες που σήκωσαν αμέσως το κεφάλι και είπαν ΟΧΙ στη χούντα, δεν αποτελεί «εξαιρετικό λόγο»(!). Μήπως για να δικαιώσουν όλους τους ριψάσπιδες που εκ των υστέρων γύρευαν να «δώσουν (ποιοι;) τη χούντα στο λαό». Άξιος ο μισθός τους!
Εδώ υπάρχει και αμέλεια της Διοίκησης του Δήμου Θεσσαλονίκης, αφού δεν ζήτησε να παραστεί στη συνεδρίαση αυτής της θλιβερής επιτροπής. Αντίθετα παραστάθηκε για την υπόθεση Βυζουκίδη ο γνωστός πρόεδρος των βασιλοφρόνων, αρχηγός της αυτόθι χουντικής ΕΠΕΝ, Οδυσσέας Τόσκας, και για την υπόθεση Χαλκίδη, δυο περίοικοι.
Η Διοίκηση του Δήμου ας μην δικαιολογείται με το «δεν μας ζήτησαν να παραστούμε». Η κατόπιν εορτής οργή κάποιων κορυφαίων της παράταξης Μπουτάρη δεν φτάνει. Θα έπρεπε να σηκώσουν τον κόσμο στο ποδάρι!  
«Λεπτομέρειες»: Ποια είναι η σχέση του μέλους της Επιτροπής Ντούρου, με τον περίοικο Ντούρο; Αν πρόκειται για απλή συνωνυμία, έχει καλώς. Αν όχι, που πάει ο κανόνας της αυτοεξαίρεσης; Επίσης τα μέλη της Επιτροπής είναι Δημόσιοι Υπάλληλοι που ορκίστηκαν πίστη στο δημοκρατικό πολίτευμα. Πώς λοιπόν νομιμοποιούν, 43 χρόνια μετά, τις ονοματοθεσίες που αποφάσισε στις 28/5/1969 το διορισμένο από τη χούντα δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης;»….  
Τη διακήρυξη υπογράφουν οι: Αγγαθαγγελίδου Μαρία, Αναστασίου Ιωσήφ, Βασιλειάδης Γιάννης, Γεωργίου Ηλίας, Γρηγοριάδης Γιάννης,  Γρίμπας Αλέκος, Δεμουρτζίδης Βασίλης, Δημητριάδης Δημήτρης,  Δώδος Δημοσθένης, Καϊσίδης Παναγιώτης, Κοκοζίδης Γρηγόρης,  Λυκεσάς Απόστολος, Μηταφίδης Τριαντάφυλλος, Παντής Γρηγόρης, Σακκέτας Σπύρος, Στεφανίδου Έλλη, Στεφούδης Μόρφης, Τσαουσίδης Κλέαρχος.πηγή

{Ενημέρωση}

    Παρακαλώ κατά την αναδημοσίευση να αναγράφετε την πηγή με ενεργό σύνδεσμο προς το tsounami
    Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος απαγορεύεται ρητά η αναδημοσίευση, αντιγραφή, διασκευή ή αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο του περιεχομένου του παρόντος Ιστολογίου, χωρίς την παραπομπή στην πηγή (Νόμος 2121/1993).
    copyright: Tsounami 2019
TSOUNAMI