Web Informer Button

Οι άλλες μας ιστοσελίδες.


Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη .!!
========================================

Νέα Γωνιά – Το χωριό δίπλα στη Θεσσαλονίκη που δεν έχει internet.!!!!!!!


Μόλις 35 χλμ από τη Θεσσαλονίκη, λίγο πριν την Καλλικράτεια Χαλκιδικής βρίσκεται το γνωστό χωριό Νέα Γωνιά.
Γνωστό για το εξαιρετικό κλίμα του, για τους φιλόξενους κατοίκους του, για το δραστήριο πολιτιστικό του σύλλογο, για τη πίστα moto-cross, για τα παγκοσμίως γνωστά αμπελόφυλλά του, τα σταφύλια, το κρασί, το τσίπουρο και τόσα άλλα. Λοιπόν αυτό το πανέμορφο χωριό ΔΕΝ ΕΧΕΙ INTERNET! Ακόμα και τα τηλέφωνα στα σπίτια όταν βρέχει ΔΕΝ λειτουργούν!
Δεν πρόκειται για φάρσα ούτε για ανέκδοτο. Οι 500 κάτοικοι του χωριού που στην πλειοψηφία τους είναι οικογενειάρχες με παιδιά ζουν χωρίς internet. Τα παιδιά δεν έχουν δυνατότητα να αναζητήσουν πληροφορίες στο internet για τις εργασίες τους, δεν μπορούν να στείλουν emailούτε να συνομιλήσουν με παιδιά άλλων σχολείων. Οι επιχειρήσεις στην περιοχή (και δεν είναι λίγες), δεν έχουν πρόσβαση σε ηλεκτρονικές υπηρεσίες (TAXIS κλπ) ούτε μπορούν να προωθήσουν τα προϊόντα τους online, γιατί απλά δεν έχουν internet.
Φέτος που τα τέλη κυκλοφορίας θα τυπώνονται από  τη σχετική σελίδα του TAXIS, πρέπει να πηγαίνουμε σε κάποιο internet cafe στην Καλλικράτεια ή στη Θεσσαλονίκη για κάνουμε τη διαδικασία εκτύπωσης. Το ίδιο και για τις δηλώσεις που υποβάλλονται ηλεκτρονικά. Η λογίστρια του χωριού μαζεύει όλες τις δηλώσεις και αιτήσεις που πρέπει να γίνονται ηλεκτρονικά και πηγαίνει σε άλλο χωριό για να μπει στο σύστημα.
Δεν πρόκειται για κάποιο δυσπρόσιτο προορισμό, είναι 2km από την εθνική οδό Μουδανιών, δίπλα στο Λάκκωμα. Ακόμα και αυτές οι γραμμές για το άρθρο γράφονται από net-cafe στην Καλλικράτεια (απόσταση 5χλμ) όπου υπάρχει internet. Το αστείο είναι ότι οι εταιρείες παροχής σύνδεσης στο internet μας τηλεφωνούν και μας προσφέρουν πακέτα σύνδεσης αλλά στο τέλος μας λένε, λυπούμαστε δεν υπάρχει υποδομή στην περιοχή σας. Λες και ζούμε σε δυσπρόσιτο βουνό στα βάθη των ιμαλαϊων. Εδώ και 5 χρόνια ο ΟΤΕ ανακοίνωσε ότι θα μας συνδέσει, ωστόσο περισσότερο “γειωμένοι” είμαστε. Άραγε ακούει κανείς;;;πηγή

{Ενημέρωση}

    Παρακαλώ κατά την αναδημοσίευση να αναγράφετε την πηγή με ενεργό σύνδεσμο προς το tsounami
    Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος απαγορεύεται ρητά η αναδημοσίευση, αντιγραφή, διασκευή ή αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο του περιεχομένου του παρόντος Ιστολογίου, χωρίς την παραπομπή στην πηγή (Νόμος 2121/1993).
    copyright: Tsounami 2019
TSOUNAMI